dissabte, 5 de gener del 2013

Via de l'esquerra al Gep Llarg (IV) 60m.

Es tracta d'una via fàcil i ben assegurada que ens servirà per poder pujar a aquesta modesta agulla i accedir sense gaires complicacions a les agulles que tenim més amunt. Es pot combinar fàcilment amb l'agulla del capdamunt com vem fer nosaltres. Per repetirla en tindrem prou amb 6 cintes express.

Fotografia per ubicar fàcilment el Gep Llarg
 Aproximació: Des del pàrking de can massana agafem el cami que ens porta direcció al refugi vicens barbé. Seguim pel camí fins que passem una espècie de tanca de fusta. Al cap d'uns metres hi haurà un desviament a la nostra dreta que ens portarà al refugi pel pas de les portelles. Seguim fins a les portelles i un cop soim al coll agafem el camí marcat amb marques vermelles que porta al camí que traves per les agulles. Seguim el camí fins que ja tenim a la vista les agulles i ja podrem reconeixer el Gep Llarg, està sota de l'agulla del capdamunt (facilment reconeixible perque te com un cap mol gros en forma de bola). Seguim pel camí fins que s'endinsa en el bosc. Quan entrem a l'ombra del bosc ja ens podem dirigir a peu de via. Veurem la rampa on s'inicia al fons. Si ens enfilem caminant més a la dreta llavors aniriem per la via normal, una mica més fàcil.

Ressenya de la via

Llarg1 (IV 40m.): Es tracta d'anar pujant per una placa tombada amb alguns passos de IV fins que arribem a la reunió. Hem de seguir recte amunt els 6 parabolts que té aquesta tirada. La primera assegurança está una mica amunt pero es molt fàcil.

Marian recuperant el L2
Llarg2 (III 20m.): Anar seguint amunt per terreny fàcil fins a trobar la reunió que ens quedarà a la dreta just abans de pujar al cim. Llarg molt ben assegurat per les dificultats que presenta.

Descens: Es desgrimpa per la cara oposada buscant el coll que formen amb l'agulla del capdamunt. Anem a parar al camí de l'aproximació un tros més amunt. Haurem de baixar per unes cordes fixes i desfer el camí fins el cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada