dissabte, 5 de gener del 2013

Aresta Brucs a l'agulla del Capdamunt (V) 55m.

Una Aresta brucs que tot i no tenir res d'especial és agradable d'escalar. No hi han masses assegurances, pèro n'hi han més de les que posa a les ressenyes que he vist. Potser ha estat reequipada recentment. Per fer-la amb 4 cintes express en tindrem prou.
Fotografia per ubicar l'agulla

Aproximació: Des del pàrking de can massana agafem el cami que ens porta direcció al refugi vicens barbé. Seguim pel camí fins que passem una espècie de tanca de fusta. Al cap d'uns metres hi haurà un desviament a la nostra dreta que ens portarà al refugi pel pas de les portelles. Seguim fins a les portelles i un cop som al coll agafem el camí a mà esquerra marcat amb marques vermelles que porta al camí que travessa per les agulles. Seguim el camí fins que ja tenim a la vista les agulles i des de llunya ja podrem ubicar l'agulla del capdamunt (facilment reconeixible perque te com un cap molt gros en forma de bola). Seguim pel camí fins que hem de pujar per unes cordes fixes. Un cop superades seguim fins al peu de via. Hem de buscar el primer parabolt bastant amunt.

Ressenya de la via
Llarg1(IV 35m.): La primera assegurança queda força amunt i potser és el mes complicat arribar fins a ella més que res pel respecte que fa que qualsevol patinada et farà anar a parar a terra. Un cop l'hem xapat es tracta d'anar seguint amunt per terreny que cada cop serà més fàcil fins a sota del "cap" de l'agulla on muntarem la reunió. En aquest llarg hi ha un total de 4 parabolts que, un cop hem xapat el primer, són més que suficients.


Llarg2(V 20m.): Hem de sortir flanquejant a la dreta fins a buscar el lloc més fàcil per pujar. Un cop superat el pas (V) protegit amb 2 bolts, ens quedarà pujar ja per terreny cada cop més fàcil fins al cim. (Si en comptes de flanquejar seguim recte amunt podem pujar per un tros de 6a protegit amb alguns parabolts en bastant mal estat. Ens va comentar una cordada que hi va pujar que era un 6a durillo).

Retorn: Baixarem per la instal.lació de ràpel que queda a la cara est de la agulla. Són uns 15 metres. Un cop siguem a baix hem de desfer el camí d'aproximació fins al aparcament de Can Massana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada