dissabte, 5 de gener del 2013

Aresta Brucs a l'Agulla dels Espeleolegs (V/A0) 60m.


Una bona manera d'assolir el cim d'aquesta agulla que de lluny sembla molt més dreta del que en realitat és per la seva vessant sud. Nomès hi haurà un pas que ens farà una mica la guitza a la sortida de la primera reunió. Es tracta d'una escalada una mica exposada, en el primer llarg és fàcil pero no hi han assrgurances i en el segon tret del tram inicial de de cinquè, allunyen una mica. Amb 5 cintes express i una baga per fer la reunió del cim al arbre que hi ha. Segons ens van dir una cordada que vem trobar, fa temps en aquesta agulla l'unica assegurança que hi havia era un pitó, que suposem que era al lloc on ara hi ha la R1. Carai quin coco que tenien aquella gent!

Foto per ubicar l'agulla fàcilment

Aproximació: Des del pàrking de can massana agafem el cami que ens porta direcció al refugi vicens barbé. Seguim pel camí fins que passem una espècie de tanca de fusta. Al cap d'uns metres hi haurà un desviament a la nostra dreta que ens portarà al refugi pel pas de les portelles. Seguim fins a les portelles i un cop som al coll agafem el camí a mà esquerra marcat amb marques vermelles que porta al camí que travessa per les agulles. Seguim el camí fins que hem de pujar per unes cordes fixes. Un cop superades les cordes, hem de passar per sota de l'agulla del capdamunt i seguim un tros mes fins al peu de via.

Ressenya de la via

Llarg1(III+ 20m.): Hem de pujar per on ho veiem més factible ja que no hi han assegurances. Potser el que fa més por és que el tros que està a l'ombra fa pinta de ser una mica relliscós. Un cop l'hem superat la dificultat decreix fins a la reunió que es visible des de baix.

Llarg2(V/A0 40m.):Aqui en teoria al pas li donen com a molt cinque, pero m'ho vaig estar mirant una mica i no el vaig saber veure amb el que amb un pas d'A0 em pujo a la placa per anar a buscar una presa molt bona, amb la que superar el tros més fi. Un cop hem aconseguit posar el peu en aquesta presa bona ja podrem xapar el segon parabolt. A partir d'aqui es tracta d'una tirada molt maca de IV amb les assegurances una mica distanciades que ens faran anar ben concentrats. Simplement hem de tirar recte amunt i les anirem trobant. Seguim fins al cim on farem reunió en un arbre.

Retorn: Per baixar hem de fer un ràpel de 50m. per la mateixa via. L'arbre esta preparat per rapel.lar. Un cop som a baix nomès haurem de tornar pel mateix camí per on hem vingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada