dilluns, 24 de desembre del 2012

Via Torres Homet a l'Esquelet (IV+) 45m.

Aquesta xemeneia es tracta d'una via curta pero intensa. La veritat, pujar a l'Esquelet d'aquesta manera és tota una satisfacció. Escalada de tipus clàssic i dificultats molt assequibles, assegurada amb parabolts, però el fet que en els 45m. nomès hi hagin 4 seguros fà que anem ben concentrats durant tota la estona. No és recomanable dur motxilla ja que bona part de la escalada es fà fent servir la tècnica del "ramonage". Per fer-la necessitarem dur quatre cintes express i una baga savinera ja que la última reunió de sortida es fa en una alzina. És una via ideal per combinar amb alguna de la cara sud del Pinguï ja que el rapel de retorn ens deixa ben bé al peu d'aquesta agulla. Nosaltres vam aprofitar per fer l'aresta Brucs.

Vista des del camí d'aproximació amb la via i les bessones al fons
ressenya de la via. El tros marcat en blau es pot fer sense encordar
Aproximació: Sortim des de l'Aparcament de can massana direccio cap al refugi vicens barbé. Hem de seguir el camí fins que passem una mena de barrera de fusta i al cap de poc trobarem un desviament a la dreta que ens portarà cap al pas de les portelles. Un cop al coll de les portelles seguim en direcció al refugi. Arribant ja al refugi agafarem el cami cap a mà esquerra que ens porta a les Bessones i a l'agulla de l'Arbret. Des d'aquest cami, quan s'obri la vegetació, ja tindrem una bona panoramica dela via. Pujarem una mica per la canal i anirem en tendència a la esquerra cap a la via per camí no gaire definit. Quan arribem al peu de l'esquelet hem de pujar per la canal que ens durà al començament de la xemeneia fins que trobem dos parabolts on començarem la via. La reunió és molt còmode i s'hi arriba tranquilament desencordats ajudant-nos dels arbres per progressar.

Albert arribant a la primera R
Vista de la xemeneia des de l'inici.
Llarg1(IV+ 45m.): Tindrem un primer pas una mica més fi per començar a pujar i ja introduir-nos a la xemeneia. Encara que des de la R no puguem veure cap assegurança, les anirem trobant. Podem fixar-nos en un bloc empotrat, a sobre hi ha una R intermitja que ens podem estalviar pero on ens podem assegurar, abans haurem trobat un parell de parabolts. Un cop sortim d'aquesta R intermitja la xemeneia cada cop s'anira estrenyent més fins que a l'alçada de l'últim bolt haurem de flanquejar una mica a la dreta i continuar per la placa (pas més dificil de la tirada juntament amb el de l'inici) i anar a bucar un dièdre fàcil pero una mica descompost que en portarà al cim. La última R la fem en una alzina.


Retorn: Per baixar haurem de desgrimpar primer cap al nord-est pel terreny més fàcil fins a una repisa i des d'alla dirigir-nos direcció nord fins que veiem la instal.lació de rapel que es troba en un lloc bastant exposat. No es dificil pero si exposat. Nosaltres ens vem assegurar "al cos" per arribar a la instal.lació i així evitar algun "susto", ens pot anar bé anar amb els gats. Aquest rapel ens deixarà al coll que formen l'esquelet i el pingui. Hem de baixar per la canal a buscar el camí per on hem vingut, tornar al refugí i desfer el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada