dilluns, 5 de novembre del 2012

Via Normal al Cavall Bernat (V) 60m.

Que dir d'aquesta via? Doncs que per la història que té al darrera i per ser la via més fàcil que puja al emblemàtic Cavall Bernat val la pena ser repetida. La veritat és que com diu molta gent la via esta bastant polida, però això no treu que si ens agrada Montserrat l'hauríem d'escalar alguna vegada. Per fer-la nosaltres vam portar unes 10 o 12 cintes i alguns friends mitjans/grans pel segon llarg.

Aproximació: Nosaltres la vam realitzar des del monestir (tot i que es pot fer des de Santa Cecília anant a buscar la canal del cavall). És una mica complicat d'explicar si no coneixem la zona i potser seria millor comprovar-ho en un mapa. S'ha d'anar seguint el camí de sant Jeroni bastant tros (mes enllà del pla del ocells) fins a un punt que anem per dins del bosc. Podem fer servir de referencia una formació coneguda com el Cap del mort. Quan comencem a veure el cap del mort a la nostra dreta ens quedarà el cavall bernat. Hem d'agafar si veiem algun camí o sinó camp a través cap a la dreta i anar pujant fins que trobem algun corriol que segurament ens conduirà fins a la base del Cavall Bernat. Des de la base tenim una petita grimpada que es fa millor per la roca que per una canaleta que hi ha i que ens deixa al costat del arbret característic i algunes plaques commemoratives. La veritat es que a mesura que t'hi vas acostant cada cop impressiona més.

Llarg 1(V+): Muntem una reunió sota de les plaques conmemoratives per assegurar el curt flanqueig que és el primers llarg. Aquest tros és el més complicat de la via, però si el comencem un tros mes avall de la primera assegurança ens serà mes fàcil i si és necessari amb l'ajuda d'algun A0 arribarem a la reunió que es troba ben be  a on comença el diedre.

Llarg 2(V-): Tot i que si anem be de coco la via es podria fer sense afegir assegurances en el meu cas el cap em demana afegir-hi alguna cosa. Es tracta d'anar pujant majoritariament per la placa buscant les estaques gegants que es troben a la fissura i si cal aprofitar-la també per posar-hi algun firend. Si busqueu be potser també trobareu algun pitó antic, però no fan massa bona pinta. El més interessant és a la sortida del diedre on haurem de fer un passet ben assegurat ara si en diedre per acabar de sortir i llavors anar en tendència a la dreta cap a sobre de la berruga o hi trobarem la reunió.

Llarg 3(III): Des de la reunió anirem capa la dreta per trobar el lloc més accessible per pujar el ressalt que tenim davant i llavors ja cada cop per terreny més fàcil fins a la moreneta.

Retorn: Per tornar al peu de via es recomanable fer 2 ràpels. Un primer curt amb una corda si anem amb 60m. ens arribarà fins a la reunió de sobre de la berruga, i després un de molt llarg ajuntant les dues cordes fins al replà de baix de tot. Des del replà ja podrem tornar per on hem vingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada